Crossfit Noord

CrossFit Open 2024 x CrossFit Noord

Yes, het is weer tijd voor de CrossFit Open! Als jij op deze pagina bent belandt, dan is dat waarschijnlijk omdat je dit jaar mee doet. En dat is mooi, want in de CrossFit wereld wordt de Open gezien als het begin van een nieuw sportief seizoen of kalenderjaar. Een goede reden om mee te doen dus!

Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen over hoe wij de Open in de box organiseren. Heb je een vraag die er niet tussen staat? Schoom dan niet om te mailen, of spreek één van de coaches in de box aan.

Vragen over aanmeldingen

De eerste stap van jouw aanmelding gaat via de website van CrossFit Worldwide. Dat kan via deze link.

Als de Open er weer aankomt, zul je op de homepagina de Open vinden, en kan je je de website inschrijven.

Tijdens de inschrijving moet je een box en bijbehorend persoon selecteren. Uiteraard is dat bij ons CrossFit Noord en Ralph.

De kosten voor het meedoen verschillen per jaar. In 2024 was dit $20. 

Wanneer de Open weer op de planning staat maken we op onze website een aparte pagina aan. Hier kun je je aanmelden voor de Open via CFN. Deze deelname kost €10. Deze bijdrage bewaren we voor een competitiedag op de zaterdag van WOD 3. 

Zeker! De Open is echt voor iedereen en gaat vooral om plezier maken en jezelf uitdagen. Meld je dus vooral aan en laat het lekker op je afkomen.

Tijdens de aanmelding kun je verschillende divisies selecteren. Kun je niet alle movements? Selecteer dan vooral Scaled of Foundation. 

 • RX’d – Voer de workouts uit zoals beschreven. Dit is de meest uitdagende optie, maar veel mensen zijn van scaled naar Rx’d gegaan naarmate ze jaar na jaar vooruitgang boeken.

 • Age group – Er zijn negen leeftijdsgroepsdivisies die Rx’d en scaled versies van de workouts aanbieden voor tieneratleten van 14-17 jaar en ook voor mastersatleten van 35 jaar en ouder. 

 • Adaptive – De adaptieve divisies bieden even uitdagende workouts die aangepast zijn voor atleten met een significante, permanente beperking.

 • Scaled – Nog niet helemaal klaar om de workouts zoals beschreven aan te pakken? Geen probleem. De scaled divisie biedt klassieke schaalopties voor veelvoorkomende gymnastiekbewegingen van CrossFit en omvat lichtere gewichten.

 • Foundation – Ben je net begonnen met CrossFit of is dit misschien jouw eerste Open? De foundations workouts zijn een geweldige plek om te beginnen.

Vragen over de Open x CFN

Omdat we er een community-event van maken! Meld je je aan voor Open x CFN, dan word je na je aanmelding verdeelt in een willekeurig team van vier personen.

Met deze vier mensen kun je alles rondom de Open afstemmen. En natuurlijk kunnen jullie daarbij als elkaars supporters en judges ingezet worden! Zo weet je zeker dat er altijd iemand is om je te helpen.

Tot slot hangen we een spelelement aan de deelname via CFN. Met je groep wil je natuurlijk zo goed mogelijk scoren. Alle scores worden gedurende de 3 WOD’s bij elkaar opgeteld. Op de laatste zaterdag voegen we nog wat extra competitie-elementen toe, om er zo een echte wedstrijd van te maken. De groep met de meeste punten krijgt natuurlijk een mooie prijs!

Allereerst zorgen we ervoor dat je op zaterdagmiddag alle rust en ruimte hebt om met je groep in de box de WOD te doen. Ook krijg je tips en tricks van verschillende coaches, zodat je je beste score neer kan zetten.

Tot slot maken we een Whatsappgroep met alle deelnemers vanuit CFN. Hier kunnen we tips delen, strategie bespreken en lekker gissen naar wat er gaat komen!

Alle aanmeldingen verdelen we willekeurig in teams van vier personen. Met deze vier mensen kun je alles rondom de Open afstemmen. En natuurlijk kunnen jullie daarbij als elkaars supporters en judges ingezet worden! Zo weet je zeker dat er altijd iemand is om je te helpen.

Op de laatste zaterdag organiseren we een klein evenement rondom de laatste WOD. Hier kun je nog weer extra punten scoren met je team. 

Buddycompetiton bij CrossFit Noord te Groningen

Vragen over planning en deelname

CrossFit Noord te Groningen - van harte welkom

De WOD’s van de Open worden bekend gemaakt op donderdag. In 2024 zijn dat de volgende data:

 • WOD 1: 29-02-2024
 • WOD 2: 07-03-2024
 • WOD 3: 14-03-2023

Wil je de WOD op eigen gelegenheid doen? Dan kun je dat zelf natuurlijk plannen vanaf het moment van bekendmaking. Je hebt vervolgens tot en met de maandag om de WOD te doen en je score te loggen.

Op zaterdagmiddag is de box vrij en gereserveerd voor mensen die de WOD in alle rust en ruimte willen doen.

Let op: wil jij de WOD op een ander moment doen dan zaterdagmiddag? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor de planning en de opzet. De lessen en open gym zijn gewoon open, en mogen hier geen last van hebben. We adviseren daarom om dit in de daluren te doen.

Op zaterdagmiddag reserveren we de box voor de mensen die de WOD via CFN gaan doen. Er is dan ook een coach aanwezig die met je meedenkt en die je aanmoedigt.

We programmeren de WOD op maandag in de lessen. Maar let op: dit betekent niet dat je op dit moment de WOD voor jouw Open-deelname kan doen. De coach kan namelijk geen rekening houden met jouw planning (klok) of de ruimte.

Je mag de WOD ook altijd op eigen gelegenheid doen als je niet op de zaterdagmiddag kan. Je kunt ‘m zelf in een andere box doen als je niet in Groningen bent. Het enige wat je namelijk nodig hebt is iemand die jou kan judgen. 

Nee, dat is in de voorrondes niet nodig. Het enige wat je nodig hebt is een judge en een scoreformulier. Deze laatste leggen we voor je klaar in de box op zaterdag. Je kunt ‘m ook zelf downloaden via de website van CrossFit.

Mocht je doorgaan naar de volgende ronde, dán is het wel nodig om je workout te filmen.

Vragen over WOD 3 / competitiedag

Op de laatste zaterdag gaan we natuurlijk de laatste WOD ook doen. Hier beginnen we mee.

Daarnaast gaan we meer punten verzamelen binnen de teams. Dit doen we door nog drie WOD’s toe te voegen:

 • WOD 1 is de eerste WOD die je doet. Dit is de Open WOD.
 • WOD 2 bedenken we zelf, en doe je individueel met mensen uit je groepje.
 • WOD 3 bedenken wij ook weer en is voor tweetallen uit je groepje.
 • WOD 4 bedenken we ook zelf, en doe je met je hele groep van 4.

Na deze WOD’s tellen we alle punten op en is er natuurlijk een prijsuitreiking met een prijs. Daarna kunnen we gezellig met elkaar afsluiten in de box

We verzamelen tijdens de laatste les van de box, aan het eind van de ochtend. Zodra deze WOD is afgelopen gaan we van start. We zijn dan de rest van de middag lekker bezig met de verschillende WOD’s.

De specifieke planning krijg je als je je aanmeldt voor de Open x CFN. Als je daar vragen over hebt kun je ze aan de coaches stellen.

Dat is heel jammer, maar kan natuurlijk gebeuren! Stem met je groepje af en laat aan de organiserende coach weten dat je er niet bij kan zijn. Wij kijken dan of we een vervanger kunnen vinden. Plan de laatste WOD zelf in om te doen op een ander moment. Zo kunnen we wel jouw punten meerekenen.

Lifting bij CrossFit Noord te Groningen