Crossfit Noord

Frequently Asked Questions

Heb je een vraag voor ons? Bijvoorbeeld over het volgen van een proefles, parkeren bij de box, het niveau van de lessen of personal training? Grote kans dat je het antwoord hieronder vindt in de FAQ. Kun je het antwoord op jouw vraag toch niet vinden? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Proeflessen

Wat leuk dat je een proefles bij CrossFit Noord wilt komen doen. Iedereen is bij ons van harte welkom, ongeacht instapniveau. Al onze workouts zijn schaalbaar en onze coaches helpen je graag als er aanpassingen nodig zijn aan de workouts. 

Een proefles is gratis en geheel vrijblijvend. Je bent van harte welkom!

Aanmelden voor een proefles kan via het volgende formulier. 

Je kunt bij CrossFit Noord eenmalig een proefles doen. Hierop zijn geen uitzonderingen van toepassing.

Stuur ons een mail om te kijken of er misschien extra mogelijkheden zijn.

Een proefles draai je met de reguliere groep mee, ongeacht instapniveau. Tijdens onze introductiecursus werken we in een kleinere groep waarvan alle deelnemers nog geen ervaring hebben met CrossFit. De intensiteit ligt hier lager dan bij een reguliere les.

Abonnementen

Voor een overzicht van onze abonnementen verwijzen we je graag naar onze membership pagina. 

Wij incasseren de maandelijkse abonnementen rond de eerste van de maand, 1 maand vooruit. Rond 1 maart betaal je dus voor de maand maart. Onze jaarabonnementen worden in 1x voldaan, 1 jaar vooruit.

Contante betaling van je abonnement of rittenkaart is ook mogelijk, hierover kun je ons mailen via het contactformulier.

Drop-ins worden bij voorkeur cash betaald bij de coach die de les verzorgd.

Onze leden kunnen in SportBit, ons registratiesysteem, zelf het abonnement wijzigen. Lukt dit niet, dan helpen we je hier graag mee verder.

Ja. Hierover kun je ons het beste even mailen, zodat we de abonnementsperiode kunnen afstemmen. 

Dat is vervelend! Het kan zijn dat je later in de maand lid bent geworden, waardoor de incasso voor de betreffende maand al gedaan is. We incasseren altijd een maand vooruit, dus misschien is de incasso voor 2 maanden. Als dit niet zo is, dan kun je ons het beste even mailen zodat we het voor je kunnen uitzoeken.

Drop-in

Jazeker, leuk dat je tijdens je verblijf in Groningen bij ons wilt komen trainen! Drop-ins zijn alleen tijdens onze lessen mogelijk, in de daluren is ook open gym mogelijk. 

Een drop-in bij CrossFit kost €15,-. Bij afname van een T-shirt of andere merchandise met een waarde boven de €25,- is een drop-in gratis.

Het boeken van een drop-in kan hier

Introcursus

Een proefles draai je met de reguliere groep mee, ongeacht instapniveau. Tijdens onze introductiecursus werken we in een kleinere groep waarvan alle deelnemers nog geen ervaring hebben met CrossFit. De intensiteit ligt hier lager dan bij een reguliere les.

Deelnemen aan onze introductiecursus kan met de rittenkaart ‘Get Started – Introduction Course’. Deze is te vinden in onze webshop of via Get Started

De rittenkaart ‘Get Started – Introduction Course’ kost €55,-. Hiervoor krijg je 3 credits voor onze small group introductiecursus. 

Uiteraard kun je dan de introductiecursus overslaan. Je kunt hiervoor een account aanmaken en een abonnement afnemen. Je zult eerst een melding krijgen dat je de introductiecursus nog moet doen, als deze melding binnen 24u niet verdwijnt kun je het beste ons even mailen.

Locatie

CrossFit Noord bevindt zich in Groningen aan de Osloweg 29. Onze locatie zit op bedrijvenpark Zuid-Oost en is goed bereikbaar vanaf de ring.

Via het Centraal Station neem je de sprinter naar Zwolle en stap je uit op Groningen Europapark. Hier pak je de bus richting Zuidhorn via UMCG en stap je uit op P+R Euroborg P3. Vanaf hier is het 5 minuten lopen naar de box.

Of je neemt de OV fiets vanaf het centraal station en bent met 10 minuten op locatie!

Ja, je kunt op het bedrijventerrein bij CrossFit Noord de auto gratis parkeren. Zelfs bijna voor de ingang, en er is altijd plek!

Op doordeweekse dagen openen wij onze deuren om 06:00u voor onze leden. Maandag t/m donderdag zijn we tot 21:30 geopend, op vrijdag tot 20:30. 

Zaterdag 07:45-13:30

Zondag 09:30-12:30 

Rooster

Je kunt ons lesrooster bekijken op deze pagina

Onze leden kunnen via SportBit, ons registratiesysteem, reserveren voor een WOD of les naar keuze. Wil je een proefles of drop-in boeken? Kijk dan op deze pagina.

Tot 2 uur voor aanvang van het tijdslot dat je hebt gereserveerd, kun je je kosteloos uitschrijven voor onze workouts. Schrijf je je binnen deze 2 uur uit dan komt er wel een plekje vrij voor iemand anders, maar gaat het credit verloren. We hopen hiermee zoveel mogelijk duidelijkheid te geven over het wel of niet mee kunnen doen aan een WOD. 

Een proefles en/of drop-in kun je annuleren via de registratiemail die je hiervoor hebt ontvangen. 

Ja dit kan, met een onbeperkt abonnement. Echter kun je maar aan één les per dag deelnemen, de andere training zal dan in de Open Gym plaatsvinden. 

WOD's

Een WOD is de Workout Of the Day. Elke dag is deze anders en enkele malen per jaar komen verschillende WOD’s terug als benchmark, zodat je je fitheid kunt testen en progressie kunt meten. 

Voor een overzicht van onze lessen en lesaanbod kun je het beste kijken op deze pagina.

Wij bieden workouts aan voor kids en teens vanaf 10-jarige leeftijd. In overleg zou het ook al eerder kunnen, maar onze Teens lessen zijn vanaf 10-jarige leeftijd toegankelijk.

Ja, bij al onze trainingen is minstens één trainer aanwezig. Als de groep iets groter is, bijvoorbeeld op een druk tijdstip, dan werken we met meerdere trainers per les om goed te kunnen blijven coachen en op de techniek te letten. 

Niveau en aanpassingen

Ja dit kan en mag. Bewegen tijdens de zwangerschap is juist alleen maar goed! Alle trainingen zijn aan te passen aan de situatie en onze coaches helpen je hier graag bij. Wil je extra informatie over trainen tijdens of na de zwangerschap? Stuur ons gerust een mail

In overleg met jouw medisch specialist kun je gewoon bij ons komen trainen. Dingen waar we rekening mee moeten houden kunnen vooraf worden besproken en aan de hand daarvan kunnen we aanpassingen doen aan de workouts. 

Onze WOD’s zijn voor al onze leden. Jong, oud, kort, lang, ervaren of onervaren. Ongeacht trainingsachtergrond kun je bij ons komen trainen, onze coaches helpen je graag bij het aanpassen van de workouts naar eigen niveau. Het doel is altijd om je eigen niveau te behouden en verhogen. 

Nee zeker niet. Wij helpen je graag fitter te worden!

Overige

Dit kan, in de daluren hebben wij voldoende ruimte om clinics te hosten bij CrossFit Noord. Om een aanvraag te doen en de mogelijkheden te bespreken kun je ons het beste mailen: info.cfnoord@gmail.com

Zeker! Een aantal van de coaches zijn ook personal trainer. Via deze pagina kun je ze bekijken en het aanmeldformulier invullen. Je mag ze natuurlijk ook aanspreken in de box.