Lessen bij CrossFit Noord

Bij CrossFit Noord bieden we iedere dag een andere WOD aan. WOD staat voor Workout Of the Day en is iedere dag weer anders. Om jouw fitheid en progressie meetbaar en inzichtelijk te maken, komen sommige workouts meerdere keren per jaar terug. Zo kun je mooi vergelijken! De lessen hebben een tijdslot van 55-60 minuten waarin je samen met de groep en onder begeleiding van de CrossFit coach werkt aan jouw fitheid. 

Naast deze dagelijkse WOD’s biedt CrossFit Noord ook zogenaamde speciality classes aan. Deze lessen staan in het teken van een specifiek onderdeel van de sport CrossFit, waarin nog meer aandacht is voor het ontwikkelen van jouw skills en drills. Ons uitgebreide lesaanbod vindt je hieronder.

Meteen inschrijven voor een WOD of een speciality class? Ga direct naar onze Sportbit app om je aan te melden of in te schrijven!

Buddycompetiton bij CrossFit Noord te Groningen

De olympic lifting lessen staan in het teken van het ontwikkelen van de Clean and Jerk en de Snatch. Dit zijn complexe bewegingen welke veel voorkomen in CrossFit. 

Tijdens deze speciality class kun je je volledig focussen op het aanleren van de techniek en het ontwikkelen van kracht. 

Tijdens gymnastics werk je met je eigen lichaamsgewicht. Houding en controle zijn hierin erg belangrijk. De gymnastics lessen staan in het teken van het aanleren van de skills. Denk daarbij aan de Handstand Walk, Butterfly Pull-ups of de Ring Muscle Ups en allemaal progressies om deze skills onder controle te krijgen.  

De endurance lessen staan in het teken van workouts die langer duren en veel herhalingen bevatten. Vaak ben je ook echt 30 tot 40 minuten bezig!

Tijdens deze les ligt de nadruk op het trainen van de conditie en het uithoudingsvermogen en zijn de oefeningen vaak op een lichter gewicht. Een uurtje endurance betekent gegarandeerd flink zweten.

Bij onze strength lessen werk je aan het opbouwen van pure kracht. Deze lessen staan in het teken van de squat, bench press en deadlift en verschillende ondersteunende oefeningen om kracht op te bouwen. 

Zoals in elke les die CrossFit Noord aanbiedt staat (het aanleren van) de juiste techniek voorop.

Elke zondag bieden we bij CrossFit Noord een partner WOD aan. Dit houdt in dat de workout wordt gedaan in twee- of drietallen. Bij de partner WOD komen alle aspecten van CrossFit naar voren, maar gaat het vooral om de saamhorigheid en elkaar aanmoedigen het maximale uit de training te halen.

De perfecte training voor een zondagochtend!​

CrossFit Teens is speciaal voor tieners van 12 t/m 17 jaar, ook zonder sportervaring. Je maakt gebruik van gewichten, roeiers, touwen en je eigen lichaamsgewicht. Niet saai op een loopband staan, maar tillen, springen, hangen en klimmen. Zo word je sterker, fitter én sneller.

Dus ben je zoek je een sport maar weet je niet wat je leuk vindt? Bij CrossFit kom je er altijd achter waar je goed in bent!

Vanwege onze ruime openingstijden en veel beschikbaar materiaal en ruimte in de box hebben we bij CrossFit Noord een groot aanbod Open Gym. In de Open Gym kun je als lid vrij trainen, zonder begeleiding. Er is wel altijd een coach aanwezig om te assisteren daar waar nodig.

Tijdens lesuren is er minder ruimte beschikbaar voor deze vorm van training, dit is ook terug te vinden in ons rooster.