Even kennismaken met... Sietse!

Ik ben naast coach ook bestuurder.

De belangrijkste beweging in sport is mijns inziens de hip-hinge die perfect gedemonstreerd wordt in de deadlift. Moeilijk in al haar eenvoud.

PR van mij is 170 kg. Exact 2 keer lichaamsgewicht. Hoe basic ook, veel mensen die een zittend bestaan leiden hebben last van wat ik noem “dooie heupen” en moeten de beweging opnieuw aanleren.

Op mijn leeftijd wordt het lastiger om explosief te zijn. Bewegingen zoals thrusters kan ik dan ook enorm tegenop zien.

Post workout begint met water nog eens water en misschien een stuk fruit. Eventueel een vegan eiwit shake wanneer ik veel hypertrofie doe.

Ben rond 8 jaar geleden begonnen met crossfit ter ondersteuning van mijn golf. Proefles geboekt en gaar gekookt door ons aller Camiel.

De meeste vrouwen gingen me aan alle kanten voorbij en ik wist dat wanneer ik hiermee door zou gaan, ik mijn lichaam een geweldige dienst zou bewijzen.

Binnen een half jaar ging mijn golfswingsnelheid van 99 naar 105 mph.

Circa twee jaar na mijn eerste les een level 1 cursus gedaan, puur voor de lol. Totdat Rob snel daarna vroeg of ik niet ook eens een les wilde draaien. De afgelopen 6 jaar veel les gegeven, ook bij Allround, en sinds dik twee jaar weer terug op het thuishonk. Tussentijds de level 2 gedaan.

Ik heb veel favorieten, en hou vooral van de wat langere old skool wods. Als ik een wod zou moeten noemen dan “Linda”.

De squat is voor mij de eeuwigdurende zoektocht. Heb bijna alles wel gedaan, high bar, low bar, wijd, smal, box, elastieken. Een fantastische beweging die je op diverse wijzen kunt uitvoeren al dan niet ingegeven door je fysiologie.

Ook de bar muscle up is voor mij een bar te ver. Dit is me alleen gelukt met wat hulp van onze ex coach Jelle. Zonder hem lukt het mij niet.

Ik geef (beperkt) PT, alleen in de ochtenden. Ik werk graag met mensen die een uitdaging vormen, zolang ze maar zelf gemotiveerd zijn. Heb met 70 plussers gewerkt, mensen met fysieke beperkingen, mensen die vanaf 0 weer willen beginnen met sport, maar ook met topsporters.

Mijn filosofie is heel eenvoudig. We hebben qua bewegen in principe allemaal hetzelfde nodig. Het enige wat verschilt per individu is de mate van intensiteit.